wat ouders en kinderen vinden:

De meeste kinderen die bij paardencoachjeugd komen hebben mogelijk te maken (gehad) met; een moeilijke thuissituatie, boosheid, sterfte van ouders of gezinsleden, scheiding van de ouders, gepest worden, gebrek aan zelfvertrouwen en/of problemen met zelfcontrole van emoties en gedrag. 
Dankbaar mag ik hieronder enkele ervaringen van hen delen.

Voor mezelf op komen is moeilijk voor mij, maar met hulp van Kiki & paard Shaki, ben ik sterker in mijn schoenen komen te staan. 

Door Kiki durf ik mijn stem te gebruiken en dingen te doen.

Door shaki heb ik tijdens het grondwerk geleerd om hardop te praten en Ho te zeggen als hij in mijn ruimte komt. Dit is iets wat ik nu ook op school kan toepassen.

Voor mezelf op komen is moeilijk voor mij, maar met hulp van Kiki ben ik sterker in mijn schoenen komen te staan. 

Bij Kiki voel ik mij veilig en ik kan haar alles vertellen. Het is tijdens de begeleiding soms moeilijk maar met Kiki heb je ook enorme lol.

Sara

"Being in sync with this horse, feels like unlocking my soul" Mees

"Lekker buiten in de natuur met Kiki's 'poepschattige' hond Eyla, mag ik helemaal mezelf zijn en kan ik al mijn energie kwijt". Nout 

We hebben Kiki leren kennen als een ontzettend empathische vrouw, die feilloos aanvoelt wat er nodig is in het moment. 

Kiki helpt, samen met paard Shaki, onze dochter van 13 jaar op een super mooie en zachte manier naar haar zelf en haar uitdagingen te kijken. Kiki kan met behulp van oefeningen met Shaki haar cliënten leren dat ze ruimte mogen innemen en hun grenzen mogen aangeven. Dat het ok is om ‘nee’ te zeggen. Dat ze veel meer kunnen dan ze zelf vaak denken.We hebben gezien dat Shaki de eerste keer behoorlijk groot en intimiderend werd bevonden. Maar inmiddels is het elke keer een feest om met hem aan de slag te gaan en samen te oefenen.We hebben Kiki leren kennen als een ontzettend empathische vrouw, die feilloos aanvoelt wat er nodig is in het moment en daar prachtig op in kan spelen met Shaki, maar ook bijvoorbeeld tijdens een wandeling met de hond. Ze geeft heel veel vertrouwen en gaat met zachte kracht voor in het proces, om vervolgens alle ruimte aan degene die ze helpt te geven. Heel bijzonder om mee te maken.

" Ik kon alleen nog maar naar de grond staren... door Kiki en de paarden durf ik de wereld weer aan te kijken" Lotta 

"Tijdens het coachen bij Kiki ontdekte ik mijn talent om met paarden om te gaan en vergat ik mijn boosheid"  Thommy

"Door paarden-coaching leer ik mijn angsten te overwinnen en NEE zeggen. Doordat het paard direct op mij reageert merk ik dat het werkt" Lisa


" Van Kiki en haar paard Shaki  leer ik mijn houding te verbeteren, grenzen stellen en zeggen wat ik nodig heb". Bram 

Mijn zelfvertrouwen is erg beschadigt en hierdoor wilde ik ook niet meer naar school. Het gebrek aan een vast ritme in mijn dagelijks leven, gaf ruimte om erg veel te gaan gamen.

“ik ben in een isolement geraakt o.a. doordat ik gepest ben op de middelbare school. Mijn zelfvertrouwen is erg beschadigt en hierdoor wilde ik ook niet meer naar school. Het gebrek aan een vast ritme in mijn dagelijks leven, gaf ruimte om erg veel te gaan gamen. Het resultaat is dat ik me opsluit in mijn kamer, zonder beweging of  buitenlucht, laat staan dat ik mijn ouders help in het huishouden. Behalve mijn game-vrienden online heb ik weinig tot geen echte sociale contacten, vind ik het moeilijk te wennen aan nieuwe situaties en mensen om mij heen. Soms voel ik mij hierdoor nutteloos en zie ik dat mijn ouders dit ook moeilijk vinden, hierdoor heb ik het gevoel "het niet goed te doen" en daardoor raakt ik nog verder in de put. Mijn moeder heeft mij aangespoord eens met Kiki in contact te komen en we zijn er samen heen gegaan. Het klikte meteen en ik ga wekelijks naar Kiki en haar paarden. Ik fiets naar haar toe en help haar met de verzorging van de paarden en om de week doen we een coaching-sessie. Door het contact met de paarden heb ik met Kiki al over veel moeilijke dingen gepraat in mijn leven, ik vertrouw haar hier mee. In de paar weken waarin ik naar Kiki en haar paarden ben gegaan heb ik al veel voortgang in mijn leven gemaakt. Ik heb nu een part-time baan, heb een schema opgezet voor mijn dagelijks leven zodat ik de tijd neem voor mijn omgeving te zorgen en om actiever te worden.  Ik heb me ook ingeschreven voor een nieuwe school waar ik het volgend schooljaar mag beginnen. Ik heb zin om mijn leven weer richting te geven.  Ik ben hier super blij mee en hoop nog langer bij haar te blijven zodat ik deze weg vol zelfvertrouwen kan gaan bewandelen om het straks weer helemaal zelf te doen.