inspiratie  

Mijn oude pony Blue 

Door de omgang met mijn eigen pony kreeg ik als kind veel zelfvertrouwen. Ik ontdekte mijn grenzen, leerde vooruit denken. Emotioneel was de pony ontzettend belangrijk voor mijn ontwikkeling.
Mijn vader stierf plotseling toen ik 17 jaar was en in die tijd was er geen hulp beschikbaar.
Mijn pony Blue  heeft mij door die moeilijke tijd heen geholpen. Ze troostte mij oneindig en hielp mij met het verlies van mijn vader. 
Ik herinner me dat ik tijdens mijn studie in Amsterdam buurmeisjes of kinderen van vrienden in contact bracht met mijn pony Blue. Ik genoot wanneer deze kinderen zichzelf ontwikkelde door met mij en de pony om te gaan. Na verschillende andere ondernemingen te hebben opgestart en geleid in branches  fotografie en horeca heb ik mij omgeschoold tot paardencoach. Dankbaar begeleid ik nu dagelijks kinderen in hun ontwikkeling via paarden. 

"Paarden zijn ongelofelijk gevoelige dieren. Deze unieke eigenschappen zet ik dagelijks in om andere kinderen te helpen."

Blue stierf 2011, we waren 28 jaar samen en ze werd wel 40 jaar oud.
foto: Kiki en Blue 2009


Mijn collega's 

Shaki is mijn held en een Arabisch volbloed van 22 jaar. Hij kwam als 2 jarige wilde jongen en ik heb veel met hem meegemaakt. Deze prins steelt je hart en geeft je een veilig gevoel. Helaas Is Shaki overleden op 4 okt 2022.

Belle is een paint merrie van 10 jaar. Ze is altijd fokmerrie geweest en sinds de zomer 2022 bij mij. Belle is drachtig en zal 2023 bevallen. Ze is een geweldig lief en zorgzaam paard. 

Donny is een mini paardje van 16 jaar. Hij is enorm ondeugend en lijkt een beetje een soort bodybuilder. Donny laat ons altijd lachen.

Pinto is een knappe Shetlander opa met spikkels. Hij weet menig kinderhartje voor zich te winnen en is altijd in voor een spelletje.

Lotje is een bescheiden Shetland dame van 23 jaar. Het vergt veel geduld om haar vertrouwen te winnen en je komt dus niet zomaar dichtbij.

Ivar en Nero zijn twee Ezel- heren die het heerlijk vinden om met elkaar te stoeien. Ivar heeft in het circus gewerkt en Nero maakt graag kabaal.

Deze pony's en de Ezels zijn eigendom van Elline Stoffers. Dankbaar zet ik haar schatjes in mijn praktijk in.

Eyla is een bijzondere en  intelligente hond. Ze is dol op kinderen en speelt heel graag met je en troost je wanneer je verdrietig bent.

Kiki de Jong Luneau 

Paardencoach

CV
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht 
ondernemer sinds 1996 foto/reclame /evenement 
moeder sinds 2007
40 jaar ervaring met eigen paarden 
Natural Horsemanship / freestyle/ grondwerk/paardentaal

Authentiek Coachen ( Frame Amsterdam ) 2015/2016
systemisch coaching ( Bert Hellinger Instituut) 2017
start praktijk Licht en Richting inspiratie- en paardencoaching 2017

Instructeur Centered Riding®Level I sinds 2018 (laatste update 2020).

lid van Vereniging Paardencoaching Nederland 


Centered Riding®

Bewustwording van je eigen lichaam op een paard geeft kinderen veel inzicht over henzelf. 
Het rijden vanuit je middelpunt zorgt er volgens Centered Riding® voor dat je in harmonie en op een natuurlijke manier samen kunt werken met je paard. 

Het streven van Centered Riding® is om te rijden met zo min mogelijk spanning, zo min mogelijk inspanning en zonder je paard te hinderen. 

(Kiki is Centered Riding®Instructor Level I)