Kiki de Jong Luneau  paardencoach 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht 
ondernemer sinds 1996 foto/reclame /evenement 
moeder sinds 2007
40 jaar ervaring met eigen paarden 
Natural Horsemanship / freestyle/ grondwerk/paardentaal

Authentiek Coachen ( Frame Amsterdam ) 2015/2016
systemisch coaching ( Bert Hellinger Instituut) 2017

Instructeur Centered Riding®Level I sinds 2018 

lid van Vereniging Paardencoaching Nederland 


foto: kiki en haar zoon


Kiki & Blue 

Mijn inspiratie Blue 

Met paarden zijn heeft mij als kind enorm geholpen door moeilijke situaties heen te komen.  Door de omgang met mijn eigen paard kreeg ik vooral veel zelfvertrouwen, leerde grenzen stellen en vooruit denken. Mijn vader stierf onverwacht toen ik 17 jaar was en  in die tijd was er geen hulp beschikbaar zoals nu. Mijn geluk was mijn pony Blue , zij gaf mij oneindig veel troost en hielp mij met het verdriet om mijn vader.
Paarden zijn ongelofelijk gevoelige dieren en die unieke eigenschap zet ik nu dagelijks in om andere kinderen te helpen.

foto: kiki en Blue in de Duitse Eifel 


Centered Riding®

Wanneer de kinderen op mijn paard zitten zal ik ze altijd bijbrengen hoe ze dat op een natuurlijke en gezonde manier kunnen doen. Bewustwording van je eigen lichaam ten opzichte van dat van het paard geeft kinderen veel inzicht over zichzelf. Het rijden vanuit je middelpunt zorgt er volgens Centered Riding® voor dat je in harmonie en op een natuurlijke manier samen kunt werken met je paard. 

Het streven van Centered Riding® is om te rijden met zo min mogelijk spanning, zo min mogelijk inspanning en zonder je paard te hinderen. 

(Kiki is Centered Riding®Instructor Level I)