Kiki de Jong Luneau

paardencoach

Het buiten zijn en het werk met paarden hebben mij als kind enorm geholpen om door moeilijke situaties heen te komen.  Door de omgang met mijn eigen paard kreeg ik vooral veel zelfvertrouwen, leerde grenzen stellen en vooruit denken. Mijn vader stierf onverwacht toen ik 17 jaar was. Zonder mijn pony had ik het niet gered. Ze troostte mij oneindig en fleurde me weer op. Paarden zijn ongelofelijk gevoelige dieren  en die unieke eigenschap zet ik nu dagelijks in om andere kinderen te helpen.

in het moment

Met de kinderen werk ik het liefste "in het moment" en bepaal ik juist niet vooraf precies wat we gaan doen. 
Daardoor is mijn coaching zacht maar doeltreffend.


Voordelen van Centered Riding

Centered RidingĀ® is een innovatieve manier van leren en onderwijzen klassieke beginselen van het rijden, met behulp van lichaamsbewustzijn, centreren, en beelden. Centered Riding is geen eigen zit- of discipline, maar omvat alle zitplaatsen en stijlen van het rijden. Het leert een taal die duidelijkere communicatie tussen paard, ruiter en instructeur maakt.  (Level I @ 2018 )

Meer over mij

Mijn huidige paard Shaki kwam 18 jaar geleden in mijn leven. Een jonge onstuimige Arabische hengst. Van hem leerde ik dat geduld beloond wordt en dat grenzen stellen rust oplevert.
In mijn professionele leven heb ik na het afronden van de Kunstacademie samen met een vriendin een fotoagentschap in Amsterdam opgezet. Na 11 jaar succesvol ondernemen heb ik de zaak verkocht en vervolgens in de Duitse Eifel een groot landhuis gekocht. Samen met de vader van onze zoon (toen 1,5 jaar) renoveerden we het enorme object en gaven het een nieuwe bestemming. Deze event locatie hebben we 6 jaar geleid, maar na jaren hard werken kwam ik in een burn-out, een ernstige ziekte en een scheiding terecht. Om dit te verwerken had ik niet alleen mijn paarden nodig maar ook coaching en zelf reflectie.
Eind 2014 keerde ik samen met mijn zoon terug naar Nederland. Na een periode van inkeer starte ik de opleiding tot Authentiek coach te Amsterdam. Tijdens zo'n opleiding werk je vooral ook aan je eigen thema's. Je kan zeggen dat ik ervaringsdeskundige ben in o.a. verlies van dierbaren, scheiding en ziekte maar ook op het gebied van ondernemen en leiderschap heb ik veel ervaring.

In de opleiding ontdekte ik mijn eigen stijl van coachen. Aansluitend heb ik de opleiding tot Systemisch Coach gevolgd aan het Bert Hellinger Instituut te Groningen waardoor ik ook inzicht kan geven in de systemische achtergronden in familiesituaties. In 2017 ben ik mijn praktijk licht en richting inspiratie coaching en paarden coaching gestart. Het Diploma Centered Riding instructeur Level I behaalde ik in 2018. Hiermee kan ik ook begeleiden in verbetering van houding en ontspanning op een paard.
Met veel plezier coach ik nu dagelijks kinderen en jeugd op individuele basis en help hen o.a. persoonlijke doelen na te streven en emoties te reguleren. 
Verder begeleid ik volwassenen in persoonlijke trajecten, organiseer ik leiderschapstrainingen en  weekenden zoals het 'Natuurlijk Inzicht op Terschelling'. Ook ontwikkel ik trajecten voor werknemers en werkgevers. www.licht-richting.nl 

samen

met mijn zoon